Γιατί;



Το ν’ αγαπάς απλά τον τόπο σου, πολλές φορές δεν είναι αρκετό

Το να κρίνεις και να κατακρίνεις από «απόσταση», είναι πάντα ανεύθυνο

Το να εύχεσαι απλά τα πράγματα να πάνε καλύτερα, είναι (μάλλον) ουτοπικό

Το να συμμετέχεις ενεργά είναι βέβαια κουραστικό, αλλά συνάμα και λυτρωτικό

Το να παλεύεις για τα πιστεύω σου και τα όνειρά σου είναι ΖΩΗ




Γι’ αυτά και πολλά άλλα …







Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σκέψεις...

Ζώντας σε αυτό τον τόπο, τον τόπο μας, αντιλαμβάνομαι, όπως νομίζω οι περισσότεροι από εμάς μας, την άμεση ανάγκη για αλλαγή πορείας, για δραστηριοποίηση και συμμετοχή όλων μας.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, δεν μας συγχωρούν τη στασιμότητα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια, που άλλες κοινωνίες εκμεταλλεύτηκαν και σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν κατηγορώ κανέναν προσωπικά γι’ αυτό, αλλά καταλογίζω συνολική ευθύνη σε όλους μας, γιατί επιτρέψαμε, γιατί παρατήσαμε- είτε από αδιαφορία, είτε από μικροπολιτικά συμφέροντα-τον τόπο μας στην αφάνεια και στο μαρασμό.

Ο νέος Δήμος Σερβίων - Βελβεντού έχει ένα στοίχημα να κερδίσει. Πρέπει να βρει το βηματισμό του στη νέα εποχή, τη θέση του στον 21ο αιώνα.
Δέχομαι ότι όλοι θέλουμε το καλό του τόπου μας. Αρκεί να μην επιδοτούμε τη διαφθορά και την ανικανότητα, αλλά την προσφορά, τη θέληση και κάθε τι που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε όλοι συντεταγμένα, με στρατηγική και ομοψυχία.
Η πίστη μου γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή, παίρνοντας μηνύματα από νέους ανθρώπους που με ενθαρρύνουν στην απόφαση που πήρα να υποστηρίξω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο.

Τα προβλήματα που επιζητούν λύση είναι πολλά. Αυτό που χρειάζεται όμως πάνω από όλα είναι η πολιτική βούληση και αυτό που έλειψε ως τώρα είναι η πολιτική διαχείριση της καθημερινότητας με ευθύνη, ποιότητα και αισθητική. Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε την πόλη μας να ανθίζει, με ανθρώπινες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον πολιτισμού, όπου ο σεβασμός και η έγνοια για τον συνάνθρωπο είναι αυτονόητα και βασικές προϋποθέσεις συνύπαρξης, πρέπει να αρνηθούμε όσα μας προσβάλλουν, να αποτινάξουμε την αδιαφορία, να αντισταθούμε σε όσα υπονομεύουν το μέλλον μας και να επενδύσουμε σε όσα μας ενώνουν.

Θέλω να δεσμευτώ και να σας διαβεβαιώσω για την ειλικρίνεια των προθέσεών μου, τη θέλησή μου για δουλειά και προσφορά, τόσο για μένα προσωπικά όσο και για τους συνυποψηφίους μου, που με την καθοδήγηση και το συντονισμό του Βασίλη Κωνσταντόπουλου, θα βάλουμε το νέο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου και θα τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει σε όλους μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου